Udziec z indyka w marynacie musztardowo- miodowej

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Mięsko przepyszne, kruche i soczyste. Udziec z indyka w marynacie musztardowo- miodowej polecam na ciepło ale też na zimno do pieczywa.

  • 60 min

Składniki:



  • udziec z indyka 1,5 kg

    Marynata:

    miód 4 łyżki
    musztarda ostra 4 łyżki
    cebula 2 sztuki
    sól
    pieprz
    papryka słodka mielona 1 opakowanie
    liść laurowy 3 listki
    cytryna 1 sztuka
    oliwa 1/2 szklanki

Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Udziec z indyka w marynacie musztardowo- miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso umyć osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki (lub zostawić w całości).
  • 2. Przygotować marynatę: do dużego naczynia wlać oliwę i miód, dodać musztardę, wsypać sól, pieprz i paprykę, wycisnąć sok z cytryny, wszystko wymieszać.
  • 3. Natrzeć mięso marynatą i zostawić na całą noc w lodówce.
    Przed pieczeniem obłożyć listkami laurowymi,zawinąć w folię aluminiową.
  • 4. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować