REKLAMA

Bezglutenowe placuszki twarogowe

wyświetlono: 28 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Smaczne i puszyste placuszki przygotowane na bazie sera twarogowego z dodatkiem jajka i ksylitolu, mąki orkiszowej i z płaskurki. Polecam.

opublikowany: 26.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g twarogu
    1 jajko
    1 łyżeczka olejku pomarańczowego
    1 łyżka ksylitolu
    1 łyżka mąki orkiszowej
    2 łyżki mąki z płaskurki
    1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    puder z ksylitolu do oprószenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, olejek pomarańczowy, ksylitol i mieszamy. Wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy.
    Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki z obu stron na małym ogniu. Placuszki przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z oleju. Posypujemy pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anik9 IMG_0024 (1)

Twarogowe placuszki

Przepis mam od babci. Przywodzi smak dzieciństwa

kategoria: Placki opublikowany: 27.09.2018 | wyświetlono: 330 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE