Bezglutenowe placuszki twarogowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczne i puszyste placuszki przygotowane na bazie sera twarogowego z dodatkiem jajka i ksylitolu, mąki orkiszowej i z płaskurki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g twarogu
    1 jajko
    1 łyżeczka olejku pomarańczowego
    1 łyżka ksylitolu
    1 łyżka mąki orkiszowej
    2 łyżki mąki z płaskurki
    1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    puder z ksylitolu do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Jajko

Bezglutenowe placuszki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, olejek pomarańczowy, ksylitol i mieszamy. Wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy.
    Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki z obu stron na małym ogniu. Placuszki przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z oleju. Posypujemy pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować