Placuszki grzybowe w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przygotowałam bardzo smaczne placuszki grzybowe.
Połączenie ciasta naleśnikowego z podsmażonymi z cebulą grzybkami to strzał w dziesiątkę.
Placuszki bardzo smakowały całej mojej rodzince ,ponieważ lubimy grzyby w każdej postaci

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe;
    mąka 1 szkl,
    jajko 1 szt,
    sól 1/2 łyżeczki,
    woda niegazowana 3/4 szkl,

    Dodatkowo;
    podgrzybki 200 g,
    cebula 1 szt,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Placuszki grzybowe w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki grzybowe w cieście naleśnikowym 1. Grzyby oczyszczamy, płuczemy osuszamy na sicie i kroimy w mniejsze kawałki lub w kostkę.
    Następnie podsmażamy na oleju około 10 minut, dodajemy obraną pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Po podsmażeniu odłożyć do całkowitego wystudzenia.

    Ciasto naleśnikowe;
    Składniki na ciasto dobrze wymieszać.
    Do ciasta włożyć przygotowane, wystudzone grzyby i wymieszać.
    Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta i smażymy nie duże placuszki.
    Smażymy na złoty kolor z obydwu stron.

    Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub jako smaczną przekąskę, przystawkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Mąka Olej Sól Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować