Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka przekąska, która szybko znika ze stołu.
Podane z ulubionym sosem smakują wybornie.
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obrać, pokroić w 1 cm krążki. Z każdego krążka usunąć gniazda nasienne.
Ciasto naleśnikowe:
Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli.
Dodać jajko i stopniowo dodawać mleko mieszając ręczną trzepaczką do ubijania do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
Dodać oregano i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, krążki cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
W razie potrzeby odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze