Krążki cukinii w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka przekąska, która szybko znika ze stołu.
Podane z ulubionym sosem smakują wybornie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukinia 1/2 szt,
    ciasto;
    mąka 1/2 szkl,
    proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,
    sól szczypta,
    jajko 1,
    mleko 1/2 szkl,
    Dodatkowo;
    oregano suszone 1/2 łyżeczki,
    bazylia szczypty 2,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krążki cukinii w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krążki cukinii w cieście naleśnikowym 1. Cukinię obrać, pokroić w 1 cm krążki. Z każdego krążka usunąć gniazda nasienne.

    Ciasto naleśnikowe:
    Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli.
    Dodać jajko i stopniowo dodawać mleko mieszając ręczną trzepaczką do ubijania do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
    Dodać oregano i wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej, krążki cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
    W razie potrzeby odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

    Podawać z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować