Kotlety w cieście naleśnikowym

4.36 (197 ocen)

  • 60 min

Delikatne mięsko w cieście naleśnikowym które uwielbiam :) przyprawa do kurczaka nadaje ładny, złoty kolor :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    sól, pieprz, olej do smażenia

    Ciasto:
    2 jajka
    1 kopiata szklanka mąki
    1/2 szklanki mleka
    1 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.36 (197 ocen)

Kotlety w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy na mniejsze kotlety, każdy z nich delikatnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Z podanych składników przyrządzamy ciasto (musi być bardzo gęste, w razie konieczności dosypujemy odrobinę mąki). Do ciasta dodajemy przyprawę do kurczaka i dokładnie mieszamy.
  • 3. Maczamy kotleciki w cieście i kładziemy na lekko rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować