Placuszki bananowe

5 (143 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To pyszne śniadanie na słodko. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 banany
    2 jajka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki mleka
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka cynamonu
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Olej
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Naleśniki

Placuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce dokładnie wymieszać trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem. Dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia oraz sól i zmiksować na gładką masę. Banany obrać i zgnieść je widelcem, po czym dodać do masy. Zmiksować całość.

    Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru.

    Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem lub podać z ulubionym dodatkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować