Placuszki bananowe

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ostatnio słyszę tylko to: „Robert, co chcesz na obiad?” (w sensie drugie danie, bo do południa wciągnął rosołek) Robert – „Placuszki”. Mama robi placuszki. Na następny dzień: „Robert, co zjesz na śniadanie” Słyszę „placuszki” i widzę, jak mój syn wyciąga mikser. Negocjujemy, by zjadł coś innego. Udaje się. W porze obiadu: „Robert, chodź zjemy obiadek, dziś rybka”. Ale z pokoju biegnie synek i krzyczy „Robimy placuszki”. Tak więc szukam kolejnych przepisów, by jednak te placuszki trochę urozmaicić. I dziś zapraszam na placki bananowe.
U nas z cukrem pudrem, ale można podać je z jogurtem, dżemem, bitą śmietaną czy owocami. Polecam.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 banany
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    0,5 szklanki mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Olej
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Placuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubić jajka, dodać rozgniecione banany i mleko. Miksować do połączenia składników. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość zmiksować.
    Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru.
    Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, ale placuszki są na tyle słodkie, że nie jest to konieczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować