Placki z kaszy jaglanej z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne placuszki na śniadanie, dobry początek dnia.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowana kasza jaglana
    2 szt. jabłka słodko-kwaśne
    40 g budyń śmietankowy lub wanilinowy
    2 szt. jajka
    0,5 łyżeczki kurkumy
    szczypta soli
    sok z połowy cytryny
    olej kokosowy do smażenia
    200 ml jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Placki z kaszy jaglanej z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną rozgnieść widelcem. 1. Ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną rozgnieść widelcem.
  • Jabłka umyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2. Jabłka umyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.
  • Do miski dać kaszę jaglaną, jabłka i budyń (można zamienić mąką kukurydzianą). 3. Do miski dać kaszę jaglaną, jabłka i budyń (można zamienić mąką kukurydzianą). Do masy dodać jajka, kurkumę i dokładnie wymieszać. zostawić na 10-15 min.
  • Z przygotowanej masy usmażyć placki, na gorącej patelni z olejem kokosowym, z obu stron na złocisty kolor. 4. Z przygotowanej masy usmażyć placki, na gorącej patelni z olejem kokosowym, z obu stron na złocisty kolor.
  • Podawać do stołu z naturalnym jogurtem lub śmietaną. Posypać cukrem pudrem w/g życzenia. 5. Podawać do stołu z naturalnym jogurtem lub śmietaną.
  • Posypać cukrem pudrem w/g życzenia. 6. Posypać cukrem pudrem w/g życzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować