Placki z kaszy jaglanej na słono

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sycące placuszki idealne jako dodatek do dania głównego lub przekąska do pracy

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl kaszy jaglanej
    2 szklanki wody
    pół słoiczka suszonych pomidorów
    2-3 marchewki
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka słodka
    oliwa/ olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Dodatki

Placki z kaszy jaglanej na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wypłukać i ugotować w dwóch szklankach wody z dodatkiem soli.
    Pomidory pokroić w mniejsze kawałki, marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Po lekkim wystudzeniu kaszy , przełożyć ją do miski i dodać pomidory, marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy do smaku oraz oliwę ( ok 3 łyżki - może być oliwa z pomidorów suszonych ).
    Wszystkie składniki dobrze wymieszać, a następnie formować kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 3
    20 minut.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Suszone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować