PLACKI Z DYNI Z FETĄ

4.49 (201 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

W sezonie na dynię czerpię inspiracje na jej przygotowanie z każdej strony. Te placki, dzięki dodatkowi fety są rewelacyjne

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g obranej dyni, starkowanej na dużych oczkach
    2 jajka
    szklanka mąki
    sól, pieprz, imbir
    150 g sera fety
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki z dyni

Placki z dyni z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do starkowanej dyni dodajemy mąkę, jajka, pokruszony ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i imbirem.
    Na rozgrzany olej kładziemy łyżką porcję masy dyniowej, smażymy na rumiano z obu stron.
    Podajemy ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować