Szybkie placki z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super prosty przepis na szybkie placki z dyni. Mają piękny kolor, a do tego smakiem przypominają placki ziemniaczane. Można podawać je z sosem czosnkowym lub posypane cukrem. Zachęcam do wypróbowania!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki tartej dyni
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1 duża cebula
    szczypta chili (opcjonalnie)
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki z dyni

Szybkie placki z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szklanka - 250 ml

    Dynię i cebulę obrać, umyć i osuszyć. Czosnek obrać. Obraną dynię i cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać starty czosnek i wszystko wymieszać. Mąkę przesiać przez sitko. Do warzyw dodać jajka, mąkę, sól, pieprz i chili. Wszystko dokładnie wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować