Placki z cukinii i marchewki

4 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smażone placuszki z cukinii i marchewki z dodatkiem czerwonej cebuli. Najlepiej smakują podawane z sosem czosnkowym , czosnkowo- koperkowym lub sosem tzatziki.

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    2 średnie marchewki
    2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    1 czerwona cebula
    2 - 3 ząbki czosnku
    Natka pietruszki
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Sos czosnkowy

Placki z cukinii i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinię myjemy i ścieramy na tracę o dużych oczkach. Solimy odrobinę i odstawiamy, aby z cukinii pozbyć się nadmiaru wody. Odciskamy cukinie.

    2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    3. Cebulę obieramy i drobno kroimy.

    4. Cukinię, marchewkę oraz cebulę przekładamy do miski dodajemy 2 jajka, 2 łyżki mąki, posiekana natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.

    5. Mieszamy dokładnie składniki i smażymy na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czerwona cebula Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować