Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Tapioka nawodniona nie posiada smaku, ani zapachu, więc przyrządzając potrawę warto użyć dodatków, które całości nadadzą charakteru. Może macie ochotę na jej połączenie z bananem, masłem orzechowym i czekoladą?

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • (1 placek o średnicy 20 cm)
    1 saszetka (90g) tapioki nawodnionej
    2 łyżki roztopionej czekolady (może być ulubiony krem czekoladowy)
    1 łyżka masła orzechowego
    1/2 banana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Placki

Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę przesypać na patelnię z nieprzywierającą powierzchnią o średnicy 20 cm.
    Powierzchnię i brzegi placka należy delikatnie wyrównać.
    (Ja to robię delikatnie potrząsając patelnią.)
    Placka podgrzewać na średnim ogniu przez około 1 minutę z każdej strony.
    Gotowego umieścić na talerzu i kolejno posmarować czekoladą oraz masłem orzechowym.
    Na końcu ułożyć plasterki banana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tapioka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować