Tapioka nawodniona nie posiada smaku, ani zapachu, więc przyrządzając potrawę warto użyć dodatków, które całości nadadzą charakteru. Może macie ochotę na jej połączenie z bananem, masłem orzechowym i czekoladą?
10 min
Dla 1 osoby
Składniki:
(1 placek o średnicy 20 cm)
1 saszetka (90g) tapioki nawodnionej
2 łyżki roztopionej czekolady (może być ulubiony krem czekoladowy)
1 łyżka masła orzechowego
1/2 banana
Placek z tapioki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tapiokę przesypać na patelnię z nieprzywierającą powierzchnią o średnicy 20 cm.
Powierzchnię i brzegi placka należy delikatnie wyrównać.
(Ja to robię delikatnie potrząsając patelnią.)
Placka podgrzewać na średnim ogniu przez około 1 minutę z każdej strony.
Gotowego umieścić na talerzu i kolejno posmarować czekoladą oraz masłem orzechowym.
Na końcu ułożyć plasterki banana.
Komentarze