Muffiny z masłem orzechowym i czekoladą

4.44 (198 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te muffiny zachwycą każdego, kto lubi zajadać się masłem orzechowym, są mocno orzechowe i z dodatkiem czekoladowych groszków. Bardzo smaczne i bogate w wartości odżywcze, choć niestety też zawierają sporo kalorii, ale zdrowych kalorii.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka tortowa – 1,5 szk.
    masło orzechowe – szk.2/3
    jajka - 2 szt.
    cukier puder – 3/4 szk.
    proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    mleko - 3/4 szk.
    olej rzepakowy - 1/4 szk.
    czekoladowe groszki - 50 g
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.44 (198 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce roztrzepać jajka, dodać mleko, masło orzechowe, cukier puder i wymieszać.
  • 2. W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
  • 3. Do mokrych składników do składniki suche, lekko przemieszać, wlać olej rzepakowy i wymieszać do połączenia składników.
  • 4. Ciastem napełniać papilotki umieszczone w formie na muffinki, wypełniając je do 3/4 wysokości.
    Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 25-30 minut. Upieczone muffinki wystudzić na kratce kuchennej,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować