ciasto francuskie-salami , czerowne i zielone mini papryczki cherry papryczki pomidor i ser- smaczna, chrupiąca przekąska-polecam
35 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
2-3 łyżki dobrej jakości kethupu
8 plasterków salami
10 dag sera żółtego
1 pomidor pokrojony w plasterki
5 sztuk papryczek cherry zielonych pepperoni ( u mnie ze słoiczka , po odsączeniu z zalewy słodko kwaśnej i usunięciu gniazd)
4 sztuki papryczek cherry czerwonych pepproni
zioła suszone-bazylia , oregano
Pizzeriny z ciasta francuskiego z salami , pomidorem i paparyczkami cherry pepperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto rozwinąć, pokroić w prostokąty.
Każdy kawałek ciasta najpierw posmarować kethupem pomidorowym i posypać ziołami.
Następnie rozłożyć salami, plasterki pomidorów i kawałki papryczek cherry. Na koniec zetrzeć na całej powierzchni na drobnych oczkach ser żółty.
Pizzeriny ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 190 stopni ok. 15-min.
Smacznego!
Komentarze