Róże z ciasta francuskiego i salami

4.5 (163 ocen)

Proste w wykonaniu i pięknie się prezentują na stole

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 opakowania po 100-150 g cienko krojonego salami
    150 g tartego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Róże z ciasta francuskiego i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwijamy płat ciasta i dzielimy go na 4 pasy, a następnie każdy z pasków dzielimy na połowę.
  • image-088bby7 2. Na pasku układamy na zakładkę plastry salami, tak by połowa plasterka wystawała nad górną krawędzią paska. Delikatnie rozsypujemy żółty ser i zwijamy pasek.Dół sklejamy, a plasterki wywijamy tak jak płatki. Wstawiamy każdą różyczkę do foremki na muffinki i pieczemy do momentu osiągnięcia złotego koloru czyli ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować