Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i szybkie do zrobienia pizzerinki z brukselką, papryką i kiełbasą podwawelską. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    1 szklanka mąki
    4 - 5 łyżek ciepłej wody
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    1 łyżeczka suszonego szczypiorku
    1 łyżeczka suszonych drożdży
    Pozostałe składniki :
    8 brukselek
    1/3 żółtej papryki
    1 ząbek czosnku
    8 plasterków kiełbasy podwawelskiej
    1 łyżka z dużym czubkiem ketchupu
    garść tartego żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    Ponadto :
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ser

Pizzerinki z brukselką, żółtą papryką i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
    W międzyczasie brukselkę czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Przekładamy do zimnej wody, a następnie na cedzak i odsączamy.
    Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Brukselki kroimy na mniejsze części.
    Z ciasta formujemy pizzerinki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Smarujemy kethupem i układamy pokrojoną brukselkę, wędlinę, paprykę, czosnek, ser żółty i posypujemy przyprawami.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować