Pizza twarogowa ze szparagami - fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory, cebulę i salami kroimy. Szparagi łamiemy. Wkładamy pionowo do gotującej się osolonej wody i gotujemy ok 3-4 minuty. Mozzarellę kroimy lub ścieramy.
Twaróg ugniatamy widelcem. Dodajemy jajka, płatki, mąkę, proszek i sól. Dokładnie mieszamy.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciasto. Jest dość klejące, więc najlepiej wyłożyć całość i rozsmarować łyżką moczoną w wodzie. Z tej porcji powinien wyjść placek mniej więcej wielkości dużego talerza.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Obracamy, pieczemy kolejne 5 minut.
2.Upieczony placek smarujemy sosem, posypujemy ziołami i układamy na nim dodatki.
Dopiekamy jeszcze 10 minut.
3.Pizzę w tej wersji można jeść bez wyrzutów sumienia, a jest przepyszna.
Porady
Mąkę owsianą można zastąpić orkiszową, ryżową czy pszenną.
Komentarze