Twarogowa mini pizza

5 (174 ocen)

Smaczna alternatywa dla tradycyjnej pizzy.

Składniki:

  • Ciasto:
    125 g twarogu
    25 ml śmietany 30%
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    170 g mąki
    1 łyżka oleju

    sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżka ziół ( oregano, tymianek, bazylia)
    pieprz
    sól

    50 g szynki
    50 g salami
    1/2 cebuli
    70 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Twarogowa mini pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Wszystkie składniki ciasta oprócz mąki zmiksować blenderem. Dodać mąkę i zagnieść ciasto.
  • Rozwałkowane 2. Podzielić na trzy i rozwałkować na placki o średnicy 15 cm.
  • Z dodatkami 3. Ketchup wymieszać z majonezem i ziołami, doprawić do smaku pieprzem i solą. Każdy placek posmarować dość grubo sosem, posypać posiekaną cebulą i rozłożyć wędlinę.
  • Z serem 4. Posypać startym na grubych oczkach serem i piec 15 - 20 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować