Pikantny kurczak z pastą z awokado i papryką pepperoni.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Na walentynki.....idealna potrawa! Pikantnie i smacznie :)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - oliwa z chilli ((ze słoiczka czosnku w oleju z chilli)): 5 łyżeczek
    - ognista mieszanka przypraw (Kamisa): 1 szczypta
    - awokado: 1 sztuka
    - papryka pepperoni: 1 sztuka
    - ryż: 1 sztuka
    - sok z limonki: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantny kurczak z pastą z awokado i papryką pepperoni. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka marynujemy w oliwie z chilli, dodajemy szczyptę ognistej mieszanki przypraw, odstawiamy. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie, kroimy awokado w kostkę, peperoni w półkrążki.
  • 2. Kurczaka układamy na grillu w piekarniku, pieczemy ok 20 minut w temp 160 stopni. Na patelni rozgrzewamy pół łyżeczki oliwy, dodajemy awokado i peperoni, podsmażamy, rozgniatamy awokado widelcem, pod koniec dodajemy sok z limonki, szczyptę cukru i ognistą mieszankę przypraw.
  • 3. Na talerzu układamy ryż, pokrojony w plastry kurczak, dwoma łyżeczkami formujemy "łezki" z pasty z awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Kurczak Pierś z kurczaka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować