Kurczak z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczak z papryką to szybkie i smaczne danie. Można podawać je z ryżem, kaszą, ziemniakami lub kluskami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 duża zielona papryka
    3 żółte papryki
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 duża cebula
    1 łyżka mąki
    2 łyżki masła klarowanego
    2 łyżki sosu sojowego
    1,5 szklanki wody
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Kurczak z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Wszystko dokładnie wymieszać.
    W rondlu rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Nie rumienić. Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron aż mięso zrobi się białe. Papryki pokroić w paski i wrzucić do mięsa.
    Podlać wodą, dodać sos sojowy i dusić pod przykryciem około 12 minut. Na koniec dołożyć przecier pomidorowy i doprawić całość solą, pieprzem i paprykami. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Papryka Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować