Pikantny burger wołowy

  • wyświetlono: 1004 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetne wołowe pikantne burgery - aż papryczką jalapeno

Stare Gary

Składniki

ok 400g mielonej wołowiny - najlepiej łopatki
4 plastry sera cheddar
1 papryczka jalapeno, bez pestek, drobno pokrojona
sól morska do smaku
czarny pieprz mielony do smaku
Olej roślinny
bułki do hamburgerów -opcjonalnie

Sposób przygotowania przepisu:

Pikantny burger wołowy

  • 1. Mieloną wołowinę podzielić na 2 części, Każdą część podzielić jeszcze na na dwie. Z każdej części uformować płaski placek - 4 jednakowej wielkości.
  • 2. Na 2 plackach położyć po plasterku sera, na to połowę pokrojonej papryczki jalapeno, drugi plaster sera, przykryć mięsem. Każdy, z tak zrobionych burgerów, wziąć w ręce i dokładnie skleić - tak, aby w trakcie smażenia ser nie wypłynął nam ze środka.
  • 3. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na min godzinę do lodówki. Przed smażeniem posolić i popieprzyć.
  • 4. Smażyć na patelni grillowej, lekko posmarowanej olejem. Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 - 4 minut z każdej strony.
  • 5. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub z chlebem opieczonym na patelni grillowej. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wołowinaGrillcheddarburgeryz patelnijalapeno

Komentarze

Podobne przepisy

rolady wołowe

Dodane przez: capri

rolady wołowe

Pyszny niedzielny obiad :)

image-15yd00d

Dodane przez: ladygoga

Fit burger

Dziś pomysł na fit burgera - bo...

Fish burger

Dodane przez: Mienta

Fish burger

Gdyby ktoś postawił przede mną...

Wołowy strogonow

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wołowy strogonow

Moja wersja strogonowa na bazie...

Burger libański I

Dodane przez: PolskaGotuje

Burger libański

Aromatyczny burger libański. Mimo...

KOKO! burger

Dodane przez: PolskaGotuje

KOKO! burger

Nowa odsłona kurczaka - zjadajcie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE