Pierś z kurczaka z figami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki z piersi kurczaka nadziewane farszem z dodatkiem fig

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    100g szynki parmeńskiej
    1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    około 3/4 szkl pokrojonych w małą kostkę tostów
    1/2 szkl drobno pokrojonych suszonych fig
    3 łyżki masła
    3 łyżki koniaku
    1 łyżeczka tymianku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Pierś z kurczaka z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzać, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć, dodać figi, tosty, smażyć na złoty kolor, dodać koniak , tymianek , sól, pieprz do smaku, wymieszać odstawić.
  • 2. Pierś z kurczaka rozkroić tworząc prostokąt, delikatnie rozbić, posypać solą pieczonym , rozłożyć wystudzony farsz, zwinąć rolady, owinąć szynką.
  • 3. Piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 35 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.49 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pierś z kurczaka z serem plesniowym

To może cię zainteresować