Pierś z kurczaka z serem pleśniowym

4.49 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki soczyste, aromatyczne bardzo smaczne, danie szybkie i proste

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    50g sera pleśniowego
    8 pomidorów suszonych w oleju
    1/2 papryki żółtej lub czerwonej
    pęczek pietruszki
    sól, pieprz, zioła prowansalskie

    Panierka:
    bułka tarta
    papryka wędzona
    suszony czosnek niedźwiedzi
    jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Pierś z kurczaka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozkroić tworząc prostokąt, delikatnie rozbić.
    Paprykę, ser pokroić z słupki , pietruszkę posiekać.
    Mięso posypać ziołami , sola i pieprzem, ułożyć paprykę, ser, pomidorki, posypać pietruszką.
    Zwinąć w roladki.
  • 2. Do bułki tartej dodać czosnek i paprykę, wymieszać.
    Jajko roztrzepać widelcem, dodać sól, pieprz do smaku.
  • 3. Roladki panierować w jajku i bułce tartej , obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, ułożyć w naczyniu do zapiekania , piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 30-35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pietruszka Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować