Pierś z kurczaka po góralsku

  • wyświetlono: 1424 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Intensywny w smaku oscypek i słodka, suszona żurawina znakomicie się ze sobą komponują i zawsze kojarzą mi się z miłym urlopem spędzonym w Tatrach.

Koper

Składniki

Składniki podstawowe z zestawu a:
Filet z kurczaka
100g suszonej żurawiny
400g makaronu pełnoziarnistego- wstążki
Składnik podstawowy dodatkowy:
50g oscypka
Składniki robocze:
sól
pieprz
sól ziołowa
pieprz ziołowy
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z kurczaka po góralsku

  • 1. Pierś z kurczaka nacinamy nożem z okrągłą końcówką w taki sposób, żeby powstała kieszonka. Kieszonkę wypełniamy żurawiną i pokrojonym w kostkę oscypkiem. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, solą ziołową i pieprzem ziołowym, a następnie gotujemy na parze przez 20 minut.
    W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
    Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dolewamy łyżkę oliwy i wsypujemy łyżeczkę soli ziołowej, mieszamy i dodajemy żurawinę i oscypek, które nie zmieściły się już do piersi.
    Ugotowaną pierś kroimy w plastry, układamy na makaronie i podajemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

KurczakŻurawinaoscypekkreatywne_gotowanie12

Komentarze

Podobne przepisy

Jajecznica po góralsku

Dodane przez: bogusia82

Jajecznica po góralsku

Taką pyszną jajecznicę miałam okazję...

Piersi po grecku

Dodane przez: Paulina Nosek

Pierś z kurczaka a'la ryba po grecku

Świąteczna propozycja dla mięsożerców,...

karczek po górlasku

Dodane przez: paolineczka

Karczek po góralsku

Pyszne mięciutkie mięsko z dodatkiem...

Łazanki po góralsku

Dodane przez: afrodyta

Łazanki po góralsku

Sycące i bardzo smaczne łazanki...

Schab po góralsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab po góralsku

Uwielbiam wypróbowywać w mojej...

Roladki drobiowe po góralsku

Dodane przez: Martyna1991

Roladki drobiowe po góralsku

Piersi kurczaka zrolowane z dość...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE