Karkówka po góralsku

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo sycąca potrawa dla całej rodziny na jesienne dni

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    0,5kg marchewki
    0,5kg cebuli
    0,5 kg kiszonej kapusty
    1 koncentrat pomidorowy
    4 ząbki czosnku
    2 kostki rosołowe
    2 łyżki papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka kminku
    olej
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Karkówka po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i wkładamy do garka.
    Marchewkę kroimy w plastry a cebulę w piórka,przesmażamy, dodajemy koncentrat,paprykę,czosnek.
    Mieszamy z mięsem podlewamy wodą,dodajemy kostki rosołowe, kminek i dusimy 30 minut co jakiś czas mieszając.
    Kapustę kroimy dodajemy do mięsa, i gotujemy aż będą miekkie wszystkie składniki.Pod koniec gotowania dosalamy do smaku.

Porady

Kapuste można wypłukać wtedy danie będzie mniej kwaśne.Danie można wykonać także z łopatki lub z szynki wieprzowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.87 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab po góralsku

To może cię zainteresować