Karczek po góralsku

4.5 (149 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne mięciutkie mięsko z dodatkiem kiełbaski, pomidorka malinowego oraz bundza i oscypka. Idealny na niedzielny bądź świąteczny obiad.Nam takie mięsko najbardziej smakuje podane z gnocchi

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 grubsze kotlety z karczku

    6 plastrów pomidora malinowego

    6 grubszych plastrów bundza

    6 plastrów oscypka nie wędzonego

    sól, pieprz, słodka papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Karczek delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka

    2.Karczek przyprawiamy z oby dwóch stron przyprawami

    3.Z folii aluminiowej odrywamy dłuższe kawałki i na każdym z osobna układamy plaster mięsa. Na każdy plaster mięsa nakładamy 2 plastry pomidora, 2 plastry bundza i 2 plastry oscypka. Zawijamy folię tak by nie dotykał z góry mięsa

    4.Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni(góra-dół) i pieczmy 35-45 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Mięso Oscypek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować