Karczek po góralsku

  • wyświetlono: 1626 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne mięciutkie mięsko z dodatkiem kiełbaski, pomidorka malinowego oraz bundza i oscypka. Idealny na niedzielny bądź świąteczny obiad.Nam takie mięsko najbardziej smakuje podane z gnocchi

uuuuuunazwy-1
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 grubsze kotlety z karczku

6 plastrów pomidora malinowego

6 grubszych plastrów bundza

6 plastrów oscypka nie wędzonego

sól, pieprz, słodka papryka mielona

Sposób przygotowania przepisu:

Karczek po góralsku

  • 1. 1.Karczek delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka

    2.Karczek przyprawiamy z oby dwóch stron przyprawami

    3.Z folii aluminiowej odrywamy dłuższe kawałki i na każdym z osobna układamy plaster mięsa. Na każdy plaster mięsa nakładamy 2 plastry pomidora, 2 plastry bundza i 2 plastry oscypka. Zawijamy folię tak by nie dotykał z góry mięsa

    4.Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni(góra-dół) i pieczmy 35-45 minut

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsooscypekwieprzowinakarczekbundz

Komentarze

Podobne przepisy

roladki po goralsku

Dodane przez: lucyna19

Roladki drobiowe po góralsku

Te roladki często robię na okazyjne...

Schabowy po góralsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Schabowy po góralsku

Jestem szczęśliwą żoną i mamą dwóch...

Dodane przez: madzik_s1

Pstrąg po góralsku

Przepis jest dla mnie wyjątkowy,...

Karczek po amerykańsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karczek po amerykańsku

Córka uwielbia pomagać w kuchni....

Ciupagi po góralsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciupagi po góralsku

Chodzę do gimnazjum. Uwielbiam...

karczek po myśliwsku

Dodane przez: augustek137

karczek po myśliwsku

Niespełnionym marzeniem mojego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE