PIEROGI z TRUSKAWKAMI polane SYROPEM DAKTYLOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

W truskawkowym sezonie często je robię, ale zawsze gdy mam pod ręką świeże truskawki to je MROŻĘ - wówczas truskawki są naprawdę jędrne a nie kapcie. Po nałożeniu polałam je syropem daktylowym który świetnie współgra smakowo i komponuje się ze smakiem truskawek.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • oczyszczone, osuszone i zamrożone truskawki

    ciasto:

    2 szklanki mąki poznańskiej
    ok.1 szklanki ciepłej wody
    olej 3 łyżki
    sól

    omasta:

    syrop daktylowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Syropy

Pierogi z truskawkami polane syropem daktylowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone truskawki wysypujemy do miski i oprószamy lekko mąką.
    Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka kłaść truskawkę a jak malutkie to dwie i zlepiać brzegi. Pierogi gotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 1-2 minuty. Nałożyć na talerz i polać syropem daktylowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Syrop daktylowy Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować