Pierogi z kuskusem

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

W kuchni każdy powinien spróbować swoich sił. Pierogi dobrze jestprzygotować na podwójną porcje. Można je zamrozić dzięki czemubędziemy mieli szybki i zdrowy obiad, po ciężkim dniu pracy. Majądelikatne nadzienie, które ożywia dodanie cebuli i pieczarek.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki ciasta
    Około 3 szklanki mąki
    Jajo
    2 łyżki tłuszczu
    Nadzienie:
    1,5 ugotowanej kaszy kuskus
    0,5 kg mielonego mięsa drobiowego
    2 cebule
    Kilka pieczarek
    Kilka łyżek masła klarowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj jajko, tłuszcz i stopniowo dolewaj
    ciepłą wodę. Wyrób elastyczne, zwarte ciasto. Odstaw na kwadrans.
    2. Cebulę, pieczarki obierz, pokrój i usmaż na maśle. Dodaj mięso
    mielone, smaż do miękkości. Odcedź całość z nadmiaru tłuszczu i
    wody i dodaj kaszę. Przypraw solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto rozwałkuj, wytnij niewielkie kółka. Nałóż na nie farsz i
    zlep dookoła. Wrzucaj na gotujący się wrzątek i gotuj, ąż do
    wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować