pierogi z farszem z łososia i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 55 min

za rybami nie przepadam ale pierogi z nadzieniem z łososia i szpinaku bardzo mi smakują

  • 55 min

Składniki:

  • CIASTO:
    żółtko 1 szt
    mąka 1 szklanka
    sól 1 szczypta
    woda ciepła
    FARSZ:
    łosoś filet 200 gr
    listki świeżego szpinaku 2 szklanki
    sól do smaku
    pieprz biały
    masło
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem z łososia i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto: z podanych składników zagniatam ciasto ,zawijam w ściereczkę aby nie wyschło.
    filet z łososia myję osuszam ręcznikiem papierowym skrapiam sokiem z cytryny i piekę w folii , zimnego obieram i kruszę na średniej wielkości cząstki,listki szpinaku podsmażam na maśle dodaję sól
    jak szpinak się schłodzi dodaję łososia ,doprawiam ( w razie potrzeby), z ciasta szklanką wycinam krążki na które układam farsz, zlepiam ,gotuję w osolonej wodzie ,podaję polane solonym masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować