Pierogi z farszem jajecznym

4.49 (160 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Pierogi z farszem jajecznym, DR07

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana: 2 łyżki
    - olej: 1.5 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - woda: 0.33 szklanki
    - masło: 4 łyżki
    - jajka: 3 sztuki
    - boczek: 25 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, wbić jajko, dodać śmietanę, olej i sól. Wyrobić ciasto. Odstawić na 15 minut. Rozwałkować na obsypanym mąką blacie. Szklanką wykrawać kółka.
    Ugotować jajka na twardo. Rozdrobnić. Drobno posiekać boczek. Połowę boczku wymieszać z jajkami i obsmażoną, posiekaną cebulą. Doprawić. Farsz nakładać do pierogów. Zlepione pierogi gotować w osolonej wodzie, a następnie usmażyć na maśle wraz z resztą boczku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować