Rolada mięsna z farszem jajecznym

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna,sycąca rolada mięsna,idealna do kanapek.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku
    sól,pieprz,majeranek,
    1 cebula
    1 bułka(czerstwa)
    mleko do namoczenia bułki
    1 jajko
    Nadzienie:
    4 jajka ugotowane na twardo
    natka pietruszki
    1 łyżka majonezu
    sól,pieprz
    100 g masła
    bułka tarta
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Rolada mięsna z farszem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawione mięso z farszem 1. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Mięso mielone włożyć do miski,dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,majeranek,Vegetę i wyrobić na gładką masę. Folię spożywczą rozłożyć na blacie,posypać bułką tartą. Masę mięsną wyłożyć na płat foli formując prostokąt,lekko docisnąć.
    Mięso pokryć farszem,zostawiając jeden koniec bez farszu.Za pomocą foli zwinąć roladę. Lekko docisnąć.Roladę włożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować