Rolada mięsna z farszem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Mięso mielone włożyć do miski,dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,majeranek,Vegetę i wyrobić na gładką masę. Folię spożywczą rozłożyć na blacie,posypać bułką tartą. Masę mięsną wyłożyć na płat foli formując prostokąt,lekko docisnąć.
Mięso pokryć farszem,zostawiając jeden koniec bez farszu.Za pomocą foli zwinąć roladę. Lekko docisnąć.Roladę włożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 60 minut.
Komentarze