Pierogi prosto z morza

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj polecają się pierogi. Nazwałem je nie dlatego, że je przesoliłem. Powód jest bardziej oczywisty niż przesolenie w moim przypadku. Farszem jest ryba, jedna z moich ulubionych, idealna do ryby po grecku. Nie jest to skomplikowane danie, nie zrobiłem go ze względu na piątkowy post. Miałem ochotę na rybę i mały eksperyment. Udał się wybornie, a moja zachcianka została zaspokojona.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    400 g mąki
    1 łyżka masła
    350 ml wrzącej wody




    Farsz:
    700 g fileta z czarniaka
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 cebula
    1 łyżka smalcu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi prosto z morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi prosto z morza 1. Z ryby usuwamy ości, drobno mielimy.
    Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu. Razem z posiekaną natką, dodajemy do ryby. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
    Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto.

    Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować