BUŁKI PROSTO Z PIECA

4.37 (226 ocen)

  • 60 min

Idealne na śniadanie. Mogą być na kanapki, a mogą być zjadane po prostu same do szklanki zbożowej kawy czy kakao. Ja uwielbiam je jeść z powidłami śliwkowymi. Mają smaczną kruchą skórkę, a w środku są mięciutkie i puszyste.

  • 60 min

Składniki:

  • - 4 szklanki mąki pszennej
    - 50 g drożdży świeżych
    - 1 łyżka soli
    - 1 łyżka cukru
    - 4 łyżki oleju
    - 1 szklanka ciepłej wody

Wystaw ocenę:

4.37 (226 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bułki prosto z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Drożdże i cukier rozpuść w ciepłej wodzie.
    2. Mąkę, sól i olej wymieszaj. Do masy wlej drożdże i wyrób gładkie ciasto.
    3. Uformuj bułeczki, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
    4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz 25 minut.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować