Pierogi z ziemniakami , twarogiem i boczkiem

4.49 (179 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

smaczne, aromatyczne sycące.....

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    5 -6 sztuk ziemniaków
    200 g sera białego tłustego
    1 cebula
    15 dag boczku wędzonego
    4 łyzki oleju
    3 łyzki oliwy
    1/5 kg mąki tortowej
    3/4 szklanki gorącej wody
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    oraz
    1 cebula
    kawałek boczku do okraszenia
    olej
    1\2 łyzeczki suszonej natki
    oraz natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi ruskie

Pierogi z ziemniakami , twarogiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ziemniaki obrac i u ugotowac w osolonej wodzie, odcedzić , zrobić z nich purre, następnie odstawic do ostudzenia.

    2. Boczek pokroic z kostke. cebule posiekac.
    Na patelni rozgrzac trochę oleju, podac pokrojony boczek i podsmażyc na złoto. Dodać posiekaną cebule i wszystko razem zeszklić.

    3. Boczek z cebulką połaczyc z purre ziemniaczanym i z serem, wymieszać, doprawic do smaku. .

    4. Ciasto na pierogi:

    Do miski wsypac make , dodać szczyptę soli oraz olej i i oliwe. Wlać gorącą wodę , zagnieśc ciasto. Pidzielic na 2 -3 części i rozwałkowywac a nastepnie za pomocą szklanki wykrawac kółka. W środek kółek wkładac farsz i dokładnie je zlepiać.

    Pierogi gotowac w osolonej wodzie.
    Odcedzic.
    5. Boczek pokroic w kostke zeszklic z e cebula dodac suszona natkę - , gotowa omasta okrasic pierogi, udekorowac natka , smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować