Pieczony pstrąg pod zieloną kołderką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pieczony pstrąg w takim wydaniu smakuje wyśmienicie. Ser gorgonzola dodaje całości przepysznego charakteru. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety z pstrąga łososiowego każdy po ok. 150-200gr
    1 brokuł
    100 gr sera gorgonzola
    Sól morska oraz pieprz czarny do smaku
    1 łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony pstrąg pod zieloną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pincetą wyciągnąć wszystkie ości.
  • 2. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Ugotowane różyczki włożyć do miski wraz z serem gorgonzola. Blenderem zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem czarnym.
  • 3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Filety rybne ułożyć w naczyniu. Na każdy filety nanieść łyżką masę serowo-brokułową. Piec w nagrzanym piekarniku do 200stC 35-40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorgonzola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować