Indyk pod zieloną kołderką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Miał być obiad wg Agaty-2 milutka (chrupiące sznycle z indyka) ale z braku wszystkich składników zrobiłam swoją wersję. Panierka wyszła zielona.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 szyncli z indyka
    8-9 mini sucharków
    gaść posiekanej zielonej części pora
    3 łyżki startego żółtego sera
    2 łyżki oleju
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk pod zieloną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym
    2. Sucharki połamać na mniejsze kawałki i wrzucić do wysokiej miski, dodać por, ser żółty, wlać olej i zblendować.
    3. Powstałą masą posmarować każdy kawałek indyka. piec w 200 st. ok 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować