Pieczony łosoś na porowym pure

0 (0 ocen)

  • 45 min

Proste w wykonaniu danie z łososia przełamane ostrością pora.

  • 45 min

Składniki:

  • -łosoś patroszony pokrojony na dzwonka
    -sól, pieprz, cytryna, czosnek
    -por
    -masło-2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony łosoś na porowym pure - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia oczyszczamy z łusek, płuczemy, kroimy na dzwonka.
  • 2. Przyprawiamy solą, pieprzem, nacieramy czosnkiem i skrapiamy cytryną. Odstawiamy na 30min.
  • 3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 25-30min.
  • 4. W tym czasie na maśle podsmażamy oczyszczony i pokrojony w paski por. Na koniec doprawiamy go pieprzem i solą.
  • 5. Łososia podajemy na porowym pure.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować