Łosoś w sosie porowym

4.46 (151 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziki łosoś, śmietanka i por to trio doskonałe.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetu z dzikiego łososia
    sól lub domowa przyprawa warzywna
    pieprz
    200 g śmietany 42%
    młody por
    łyżka masła
    sok z cytryny

    plasterki cytryny do podania
    szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Łosoś w sosie porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojonego pora podsmażamy na maśle, lekko solimy, zalewamy śmietaną. Filety rybne nacieramy solą i pieprzem, wkładamy do sosu. Całość dusimy pod przykryciem około 8-10 minut w zależności od grubości filetów. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

    Kawałki ryby podajemy z sosem, posypane szczypiorkiem. Dekorujemy cytryną. Rybę proponuję podawać z bagietką czosnkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować