Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie

0 (0 ocen)

  • 10 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze.

  • 10 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    1 łyżka kopru włoskiego
    1 łyżka soli morskiej
    1 łyżeczka mielonej papryki
    1 łyżeczka kolorowego pieprzu
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka miodu spadziowego
    2 łyżki sosu sojowego
    50 ml oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie 1. Koper włoski, sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w moździerzu.
    Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy.
    Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.
    Mięso marynujemy przez noc w marynacie.
    Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować