Żeberka pieczone w keczupie

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane żeberka są bardzo soczyste i smakują całej mojej rodzinie.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych,
    2 cebule,
    3 łyżki keczupu,
    łyżeczka soku z cytryny,
    3 łyżki sosu sojowego ciemnego,
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki miodu,
    4 łyżki oleju
    sól,pieprz
    2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki,
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Keczup, sos sojowy, sok z cytryny, olej i miód mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką mieloną paprykę, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą marynatą nacieramy żeberka i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, mieszamy z żeberkami i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy pokrywką i pieczemy 1,5- 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować