Pieczona biała kiełbasa z młodymi ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Młode ziemniaczki w koperku podane z pieczoną, białą kiełbasą i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biała kiełbasa 3 kiełbaski
    młode ziemniaki 10 szt.
    tłuszcz do pieczenia
    koper
    sól
    papryczki czereśniowe, marynowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona biała kiełbasa z młodymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski pieczemy na gorącym tłuszczu. Ziemniaki myjemy i ścieramy skórki, gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaków odlewamy wodę, polewamy je gorącym tłuszczem, posypujemy drobno pokrojonym koprem i mieszamy, tak żeby obłożyły się koprem. Upieczone kiełbaski podajemy z ziemniakami i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować