Kiełbasa pieczona z porem, pieczarkami i młodymi ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste danie jednogarnkowe które praktycznie robi się samo. Kiełbasa i warzywa pieczona w ten sposób są bardzo smaczne i aromatyczne. Smaki rewelacyjnie się ze sobą komponują i uzupełniają.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kiełbaski ( u mnie śląskie ok. 400g),
    6-8 ziemniaków,
    kilka pieczarek (ok. 150 g ),
    kawałek środkowej części pora ( ok. 150 g),
    przyprawa do ziemniaków,
    olej,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kiełbasa pieczona z porem, pieczarkami i młodymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbasa pieczona z porem, pieczarkami i młodymi ziemniakami 1. Kiełbasę lekko nacinamy. Ziemniaki dokładnie myjemy i skrobiemy.
    Pora kroimy w plasterki, pieczarki w ćwiartki.
    Wszystkie składniki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypujemy przyprawą, przykrywamy pokrywka lub folia aluminiową.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 90 min. Po około 60 min gdy ziemniaki będą już miękkie odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować