Proste danie jednogarnkowe które praktycznie robi się samo. Kiełbasa i warzywa pieczona w ten sposób są bardzo smaczne i aromatyczne. Smaki rewelacyjnie się ze sobą komponują i uzupełniają.
1 godz. 40 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
4 kiełbaski ( u mnie śląskie ok. 400g),
6-8 ziemniaków,
kilka pieczarek (ok. 150 g ),
kawałek środkowej części pora ( ok. 150 g),
przyprawa do ziemniaków,
olej,
Kiełbasa pieczona z porem, pieczarkami i młodymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę lekko nacinamy. Ziemniaki dokładnie myjemy i skrobiemy.
Pora kroimy w plasterki, pieczarki w ćwiartki.
Wszystkie składniki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypujemy przyprawą, przykrywamy pokrywka lub folia aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 90 min. Po około 60 min gdy ziemniaki będą już miękkie odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. Smacznego!
Komentarze