Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

4.5 (203 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:).

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 czerwona papryka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    4 ząbki czosnku
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przekąski

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Warzywa łączymy z mięsem mielonym i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem).
  • 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować