REKLAMA

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką

wyświetlono: 2092 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 1

Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:).

opublikowany: 15.08.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 czerwona papryka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    4 ząbki czosnku
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Ocena:

(średnia 4.5 z 201 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Warzywa łączymy z mięsem mielonym i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem).
  • 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rena123 portret

Pieczeń z mięsa mielonego

Znakomita na ciepło - do obiadu i na zimno - do chleba zamiast wędliny.

kategoria: Dania główne pieczeń Wędliny opublikowany: 22.08.2013 | wyświetlono: 50637 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 2
Dodane przez: AnetaJ 9T0A0305

Pieczeń z mięsa mielonego

Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.

kategoria: Dania główne pieczeń opublikowany: 22.12.2014 | wyświetlono: 8681 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 1
Dodane przez: monika016 monika016

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami

Ta pieczeń dobrze smakuje na ciepło i na zimno. Można zastąpić nią wędlinę.

kategoria: Dania główne pieczeń opublikowany: 13.05.2015 | wyświetlono: 26278 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnetaJ 9T0A0305

Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.

kategoria: Dania główne pieczeń Pasztet opublikowany: 08.04.2016 | wyświetlono: 12498 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE