Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Taka pieczeń doskonale sprawdzi się na co dzień oraz podczas rodzinnych imprez. Idealnie smakuje na ciepło i zimno, więc można ją podać na obiad oraz jako pyszną przekąskę.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (Forma o wymiarach około 10 x 20 cm)
    Warstwa mięsna:
    500g mięsa mielonego (u mnie tym razem z indyka)
    1 cebula
    1 jajko
    1-2 łyżki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska)
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1 łyżeczka majeranku
    1 szczypta gałki muszkatołowej (solidna)
    sol, pieprz
    Dodatkowo:
    200g kapusty pekińskiej
    Ponadto:
    1 łyżka oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, a posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklić na odrobinie oleju.
    Wszystkie składniki masy mięsnej należy dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
    Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą i wypełnić masą mięsną.
    Pieczeń piec w rozgrzanym piekarniku przez około 40-45 minut w 180 stopniach.
    (Czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować