Pieczeń "myśliwska" z mielonej łopatki wieprzowej

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób

Taką pieczeń przygotowuje się bardzo łatwo i szybko. Doskonale smakuje na zimno, jako domowa wędlina. Jest pyszna również na ciepło, podana z ziemniakami lub warzywami z patelni.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 850 g mielonej łopatki wieprzowej
    3 jajka
    3 łyżki płatków jaglanych
    1 czubata łyżka proszku z grzybów suszonych
    1 czubata łyżeczka przyprawy myśliwskiej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Klops Wędliny

Pieczeń "myśliwska" z mielonej łopatki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki jaglane gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty i odcedzamy na sitku. Studzimy. Mięso łączymy z płatkami, jajkami i przyprawami, dokładnie wyrabiamy.
  • 2. Masę mięsną przekładamy do keksówki o wymiarach 25cmx12 cm. Pieczemy 60 minut w temperaturze 160 stopni. Pieczeń schładzamy i podajemy pokrojoną w plastry jako wędlinę. Można również podać ją na ciepło, wówczas kroimy ją w grubsze plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować