Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wątróbki kaczej
    200 g mielonego mięsa drobiowego
    jajko
    bułka
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    majeranek 1 czubata łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasty Pasztet Śniadanie

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej 1. Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek. Doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobiłem. Tak przygotowanym farszem napełniłem aluminiową, jednorazową formę. Piekłem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować