Pieczeń z mielonej szynki wieprzowej z warzywami - na kanapki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Co dziś jemy? Pyszna i zdrowa pieczeń z chudej, mielonej szynki, z dodatkiem warzyw. Pyszna jako mięso do obiadu - na świeżo, ale także na zimno jako zamiennik wędliny.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 dużego selera
    1 pęczek zielonej pietruszki
    2 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    przyprawy: sól, pieprz, gyros, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wędliny

Pieczeń z mielonej szynki wieprzowej z warzywami - na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Zieloną pietruszkę siekamy.
  • 2. Starte warzywa łączymy z mięsem mielonym, czosnkiem i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem).
  • 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować