Pieczeń " gołąbkowa"

5 (1 ocen)

Coś innego z mięsa, ryżu i kapusty ;)

Składniki:

  • - 1 kg mięsa mielonego
    - 2 woreczki ugotowanego ryżu ( 200g)
    - 2 jajka
    - 3-4 łyżki bułki tartej
    - kilka listków poszatkowanej białej kapusty
    - 1 cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - garść ( spora) ulubionych świezych ziół ( u mnie lubczyk, natka pietruszki, szczypiorek, koper, rozmaryn, tymianek, szałwia)
    - sól, pieprz do smaku
    - oliwa , majeranek do posypania wierzchu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Pieczeń " gołąbkowa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, drobno kroimy, czosnek siekamy . Podsmażamy chwilę wszystko na odrobinie oliwy bądź oleju. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, podsmażoną cebulą i czosnkiem. Zioła siekamy drobno i dodajemy do masy. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Długą keksówkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy tam masę mięsną. Polewamy wierzch oliwą i posypujemy obficie majerankiem. Pieczemy w temp.180C ( termoobieg) przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować