Potrawka gołąbkowa

  • wyświetlono: 1134 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Lubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na gołąbkową potrawkę:). Wszystko zrobiłam szybko, w jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!

monika016
  • 6 porcje
  • 60min

Składniki

200g ryżu
500g mięsa mielonego (u mnie drobiowe)
1/2 główki kapusty
3 marchewki
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
2 cebule
1 pęczek koperku
vegeta, pieprz, czosnek granulowany
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Potrawka gołąbkowa

  • 1. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na drobnych oczkach tarki marchew. Podsmażamy przez 5-10 minut.
  • 2. Do garnka wlewamy 1 litr wody, dusimy przez 30 minut. Po tym czasie wsypujemy suchy ryż, oraz posiekany drobno koperek. Gotujemy przez około 10-15 minut aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wodę.
  • 3. Potrawkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przed podaniem potrawkę posypujemy posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżkapustagołąbki

Komentarze

Podobne przepisy

Gołąbkowy bigos

Dodane przez: dorota w

Gołąbkowy bigos

Bigos ze świeżej kapusty z dodatkiem...

Gołąbkowa Babka

Dodane przez: Lucyna86

Gołąbkowa Babka

Kiedy nie masz czasu na zwijanie...

babka gołąbkowa

Dodane przez: Mama z miasta

Babka gołąbkowa

Obiad dietetyczny, szybki, łatwy...

placuszki gołąbkowe

Dodane przez: klementynka

placuszki "gołąbkowe"

Takie placuszki to mój sposób na...

Gołąbkowe zawijańce

Dodane przez: ankad21

Gołąbkowe zawijańce

Gołąbki bez ryżu, bez kaszy? Z...

Gołąbkowa zapiekanka

Dodane przez: Dominika24

Gołąbkowa zapiekanka

Gołąbki trochę w innej postaci...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE